Change the world by telling the world

Change the world by telling the world

Hvem er egentlig initiativtakerne til Om i Morgen? I de neste ukene skal vi publisere et innlegg om hver slik at dere kan bli kjent med oss! Første ut av initiativtakerne er Carina, altså meg da det er jeg som har ansvar for sosiale medier i Om i Morgen. 

Jeg er en jente fra Harstad på 21 år som flyttet til Bergen for 2 år siden for å studere klima, atmosfære og havfysikk ved Universitetet I Bergen. Grunnen til at jeg valgte dette var at jeg syntes fagfeltet virket kjempeinteressant og jeg ønsket å gjøre en forskjell. Interessen startet da jeg hadde geofag som valgfag på videregående og fra første stund ble jeg svært interessert i prosessene vi finner på jorden! I tillegg har jeg alltid likt matte noe som også er en stor del av studiet da vi regner på ulike ting i atmosfære og hav. Gjennom studiet har jeg lært utrolig mye spennende om klimasystemet på jorden og jeg fant dette svært interessant, og skjønte at dette ikke bare er et studie, men noe jeg ønsker å jobbe mere med og lære mer om. I tillegg til mye studie og jobbing med Om i Morgen stiftelsen liker jeg å danse, gå på turer, trene og være sosial! 

Jeg var med å arrangere Om i Morgen konferansen i 2018 og syntes dette var kjempegøy og veldig lærerikt. Derfor valgte jeg å ta veien videre og være med som stifter av stiftelsen Om i Morgen. Under Om i Morgen konferansen i 2018 var jeg delaktig i planleggingen og var tilstede under arrangementet og ønsket alle de 600 (++) besøkende velkommen i Grieghallen. Gjennom dette arrangementet ble jeg også kjent med mange hyggelige mennesker, både gjennom selve komiteen som stod som arrangører for konferansen og foredragsholderne. Denne komiteen ble en fin gjeng som samarbeidet godt og hadde det fint sammen, og store deler står i dag som initiativtakere til Om i Morgen. 

Jeg syntes formidling er svært viktig slik at folk kan vite om klimakrisen som finner sted og hvordan vi kan stoppe den. Om man ikke vet noe om den eller hva man kan gjøre er det vanskelig å ta tak selv. I tillegg er det mye feil informasjon som blir gitt ut, og det er viktig at vi klarer å skille mellom den feile informasjonen og det som faktisk stemmer. Dette er et av mange områder jeg tror Om i Morgen kan bidra og gjøre en forskjell. Jeg tror Om i Morgen er midt i blinken for formidling da vi for det første har høy kompetanse gjennom mange ulike fagfelt og kan kommunisere gjennom flere kanaler slik at vi når frem til flest mulig!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *