I denne miniserien møter vi mange spennende mennesker – både nykommere, innflytelsesrike politikere, forskere og spesialister.
Hva sier de om morgendagen og Norges grønne skifte?

Nye episoder ligger nederst på siden.

Les mer om konferansenSe serien på YouTube

Episode 1: Velkommen til Om i Morgen Talks

Konferanseleder Lise B. Apelthun ønsker velkommen til  Om i Morgen talks, miniserien som erstatter Vi må snakke om i morgen-konferansen. Hun forteller litt om året som har gått og hva vi har vært igjennom i planleggingen av konferansen. Velkommen til OiM Talks-uke! 

Episode 2: Silje Skjelsvik

Vi må snakke om i morgen
Vår egen fantastiske Silje Skjelsvik forteller historien om hvordan klimastiftelsen Om i Morgen ble til. Hva driver oss, hva er motivasjonen vår, og hva er det egentlig vi ønsker å oppnå med det arbeidet vi legger ned i stiftelsen?

Episode 3: Tore Furevik

Hvordan går det, egentlig?
Tore Furevik, direktør ved Bjerknes Centre for Climate Research og en av Norges fremste klimaforskere gir oss siste status innen klimaforskning og forteller oss hvordan det egentlig går med det grønne skiftet.

Episode 4: Bjørn Otto Sverdrup

Fra oljedrømmen til fornybardrømmen?
Bjørn Otto Sverdrup, bærekraftsdirektør i Equinor, forteller om hvordan Equinor skal bidra til at vi når klimamålene i Parisavtalen and får fart på det grønne skiftet. Innen 2050 skal Equinor ned i nær null utslipp fra sine opererte felt og landanlegg – hva betyr det og hvordan skal de klare dette?

Episode 5: Ingrid von Streng Velken

Et elektrisk Norge
Ingrid Velken, konserndirektør for innovasjon og utvikling ved BKK og styremedlem i Norsk Klimastiftelse, snakker om elektrifisering av Norge. Er dette løsningen på vår tids største utfordring?

Episode 6: Terje Vedeler

Små kraftverk, stor forskjell 
Terje Vedeler, administrerende direktør i Småkraft, forteller oss om småkraftens potensiale. Må vi tenke mindre for å tenke større?

Episode 7: Helene Frihammer

Operasjon Nullutslipp
H
elene Frihammer, leder av Klimapartnere Vestland, forteller om regioners rolle som pådrivere for omstilling og operasjon nullutslipp. Dette skal gjøres i samspill med næringslivet, men hvordan?

Med over 200 partnervirksomheter, på tvers av private bedrifter, offentlige bedrifter og akademia, er Klimapartnere et av Norges viktigste partnerskap for grønn næringsutvikling.

Episode 8: Espen Barth Eide

Staten – en motor?
Espen Barth Eide, første nestleder i Energi- og Miljøkomiteen i Stortinget, forteller oss om hvordan staten kan bli motoren bak et grønt skifte i markedet. Hvorfor klarer EU å kutte utslipp, men ikke Norge? Hvilke insentiver kan staten bidra med, slik at vi når klimamålene våre?

Episode 9: Thina Saltvedt

Fremtiden – Et kostnadsoverslag
Thina Saltvedt, sjefsanalytiker for Bærekraftig Finans i Nordea og medlem i Klima- og Miljøministerens klimaråd, forteller oss om grønn økonomi og gir oss et kostnadsoverslag på det grønne skiftet.
Vi vet hva som må gjøres for å få gjennomført det grønne skiftet. Hvorfor går det likevel så tregt? Hvilken rolle har finansnæringen i det grønne skiftet, og hva skjer her i dag?

Episode 10: Bjørn Haugland

Det blir varmere, vi må SKIFTE
Bjørn Haugland, administrerende direktør i Skift – Næringslivets Klimaledere og tidligere konserndirektør for bærekraftig utvikling i DNV GL, presenterer sirkulærøkonomiens rolle i det grønne skiftet.

Episode 11: Debatt

Vi snakker sammen, om i morgen
Tor Eldevik, klimaforsker ved Bjerkessenteret for klimaforskning og instituttleder ved Geofysisk Institutt (UiB), leder avslutningssamtalen i årets OiMTalks.

Hva driver endring? Hva skal Norge satse på de neste årene for å skape en fornybar fremtid? Hvor er det blitt av alle jobbene innen fornybar energi og bærekraft som det snakkes så mye om?

Espen Barth Eide (Stortingspolitiker), Silje Skjelsvik (Om i Morgen), Helene Frihammer (Klimapartnere Vestland) og Ingrid Verken (BKK) møtes til samtale om en bærekraftig og fornybar morgendag.

Vil du lære mer om innlederne våre?

Les mer her