Vi snakkes 20.04.20

Vi snakkes 20.04.20

Dette er Lise Bagne Apelthun, hun har hovedansvaret for «Vi må snakke om i morgen» konferansen 2020.

 I 2009, i engelsktimen på Os gymnas, ble vi vist en film av Al Gore som heter «An Inconvenient Truth». Før dette visst jeg ikke så mye om klimakrisen, kanskje fordi det var ikke-eksisterende i pensum, eller kanskje det bare virket for fjernt og uvirkelig (ref. «The Day After Tomorrow»). Selv om det kanskje er ganske klisje ting å si, så ble denne engelsktimen et vendepunkt for meg. Jeg ville endre verden vi lever i. Men hvordan kan man egentlig det? Danner en stiftelse kanskje?

Nå studerer jeg femte og siste året på kjemisk oseanografi ved geofysisk institutt i Bergen, hvor jeg har trivdes utrolig godt. Jeg er heldig og har en utrolig spennende masteroppgave. I desember 2018 fikk jeg være med RV Konpris Haakon fra Bergen til Chile, som var første leg av Antarktis-toktet 2018-19. Der hentet jeg inn prøver til 11 kjemiske og biologiske målinger som jeg har vært med å analysere på lab, i tillegg til CTD profiler som jeg bruker i min oppgave. Det var spennende, utfordrende og veldig lærerikt!

Gjennom graden min har jeg hatt flere frivillig verv i tillegg til deltidsjobb. Geofysisk fagutvalg, hvor det arrangeres både festlige og faglige arrangement for studenter ved GFI. Værtinnen og Havmesteren som er et formidlingsprosjekt hvor målet er å lage små filmer og snutter om hav, vær og klima der målet er å spre kunnskap om nettopp dette. Og sist men ikke minst: «Om i morgen». Jeg har vært del av «Om i morgen» og «Vi må snakke om i morgen» siden start og er nå en av medstifterne. Jeg er utrolig stolt av å være en del av «Om i morgen», og spesielt siden jeg skal være hovedansvarlig for konferansen 20. april 2020 (vi snakkes da).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *